iDIN

iDIN, wat staat voor “iDentificeren en INloggen", is een online identificatiedienst die het mogelijk maakt om uzelf veilig en betrouwbaar bekend te maken bij instellingen of bedrijven, met behulp van uw eigen bankgegevens. Dit betekent dat u uw vertrouwde inlogmethoden kunt gebruiken, denk hierbij bijvoorbeeld aan uw e.dentifier, reader of digipas die u momenteel ook gebruikt voor online bankieren. Wij vertellen u in dit artikel graag meer over iDIN.

Gebruik maken van iDIN

Wanneer u gebruik maakt van iDIN, wordt u omgeleid naar een inlogpagina in een beveiligde omgeving van uw eigen bank, waar u vervolgens kunt inloggen met uw gebruikelijke inloggegevens. Hierdoor blijven uw gegevens en inlogmethoden altijd in de vertrouwde handen van uw bank en worden ze niet gedeeld met andere organisaties. Dit zorgt voor extra veiligheid en betrouwbaarheid bij het identificeren en verifiëren van uw identiteit.

Gebruiksvriendelijk en tijdbesparend

Het gebruik van iDIN als identificatiemiddel is dus niet alleen veilig en betrouwbaar, maar ook heel gebruiksvriendelijk en tijdbesparend. Doordat u uw eigen inlogmethoden gebruikt, hoeft u geen nieuwe inloggegevens te onthouden of extra handelingen te verrichten om u te identificeren bij verschillende instellingen of bedrijven. Uw bankgegevens zijn namelijk al bekend bij uw bank, dus het identificatieproces verloopt daarom zeer snel en soepel. 

Banken en iDIN

iDIN is een dienst die wordt aangeboden door een aantal van de grootste banken in Nederland, namelijk bij de ABN AMRO Bank, de ING Bank, de SNS Bank, De Rabobank, de ASN Bank, RegioBank en bij bunq kunt u gebruik maken van iDIN. Als u een bankrekening hebt bij één van deze banken en gebruik maakt van internetbankieren, dan heeft u toegang tot de iDIN dienst. Het is dus niet nodig om apart een iDIN account aan te maken. Door de ondersteuning van iDIN door verschillende banken, is het voor veel Nederlanders eenvoudig om gebruik te maken van iDIN.

Mobiele apparaten en iDIN

Daarnaast is iDIN beschikbaar op alle mobiele apparaten die zijn verbonden met internet en een webbrowser hebben. Zo kunt u eenvoudig gebruik maken van iDIN op al uw mobiele apparaten. En om dit voor u nog makkelijker te maken hebben de deelnemende banken iDIN opgenomen in hun mobiel bankieren app. Hierdoor kunt u zich snel en eenvoudig inloggen en identificeren bij bedrijven en instellingen vanuit uw mobiele app, zonder dat u een externe website hoeft te bezoeken.

Betrouwbaar voor identificatie en verificatie

Zo kunnen we concluderen dat iDIN een veilige en betrouwbare manier biedt om uzelf bekend te maken bij instellingen en bedrijven, waarbij u gebruik maakt van uw eigen vertrouwde inlogmethoden van uw bank. Het identificatieproces verloopt snel en soepel, zonder dat u extra inloggegevens hoeft te onthouden of externe websites hoeft te bezoeken. Door de ondersteuning van iDIN door verschillende banken in Nederland, is het voor velen eenvoudig om deze dienst te gebruiken. Zodoende biedt iDIN een veilige, snelle, betrouwbare én gebruiksvriendelijke oplossing voor online identificatie en verificatie.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Dit is geen financieel advies. Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze DeGiro Actie!
Toch nu direct starten met beleggen bij DEGIRO?