Zakelijke rekening openen

Op het moment dat u een zakelijke rekening gaat openen zijn een aantal kenmerken belangrijk om mee te nemen bij het maken van een keuze. Er zijn namelijk meerdere banken in Nederland waarbij u een zakelijke rekening kunt kopen. Hieronder geven we een inzicht over elementen die belangrijk zijn bij het openen van een zakelijke rekening. 

Belangrijke elementen zakelijke rekening

Het is als eerst belangrijk om te kijken welke bankproducten noodzakelijk zijn voor uw zakelijke rekening. Niet elke bank biedt dezelfde producten aan en hierdoor vallen er direct een aantal banken af. Iedere organisatie heeft zijn eigen elementen. Heeft u een winkel, dan kan het belangrijk zijn om contant geld te storten. Een zzp’er heeft dit in principe niet nodig en dan veranderen de eisen van een bank. 

Producten die de bank kan aanbieden zijn onder andere: 

  • Zakelijke spaarrekening
  • Zakelijke verzekering
  • Mogelijkheid tot beleggen
  • Mogelijkheid storten contact geld 
  • Rood staan
  • Creditcard
  • Lening afsluiten
  • Vreemde valuta
  • Inzage betalingsgedrag debiteuren

Het maken van de juiste keuze 

Als eerste zijn de gevraagde kosten van de bank een belangrijk kenmerk om een bank te kiezen, maar toch is het ook zeker verstandig om te kijken naar functionaliteiten waarvan u verwacht deze in de toekomst te gaan te gebruiken of direct gebruik van wilt maken. Doorgaans zijn de duurdere banken ook de banken met de meeste functionaliteiten. Daarbij zijn er ook online banken waarbij alleen online zaken geregeld kunnen worden. Geld storten, zakelijk krediet, automatische incasso’s en bankverklaringen zijn in dit geval niet mogelijk bij een online bank zoals Knab of Bunq. Doorgaans wordt er gekozen voor de Rabobank, ING of ABN Amro. Dit zijn grootbanken die in het algemeen duurder zijn, maar het voordeel van deze banken is dat ze de groei van het bedrijf zeer goed kunnen monitoren en faciliteren.

Hieronder geven we elementen die belangrijk zijn bij het vergelijken van banken:

Transacties

Bij het maken van transacties zijn er banken die pakketten aanbieden, waarbij u maandelijks een vaste prijs betaald in plaats van per transactie. Dit kan voor aardig wat kosten besparen, mocht de onderneming veel transacties maken, dan is dat een zeer handige features. 

Contant geld storten

Het is een element dat steeds minder voorkomt, door de digitalisering, maar het komt nog steeds aan bod. Denk aan winkeliers die contante betalingen krijgen. Die moeten het geld kunnen storten op de bank. Zoals hierboven al vermeld is dit niet mogelijk bij online banken. Het is ook mogelijk om te kiezen voor waardetransporten om het contante geld veilig te transporteren. 

Creditcard 

In Nederland wordt er steeds meer betaald door ondernemers met een creditcard. Dit is voornamelijk over komen waaien vanuit Amerika, waar de creditcard het meest gebruikte betaalmiddel is. Het voordeel van een creditcard is dat de betalingen later worden afgeschreven, verzekerde aankopen hebt en het is een stuk eenvoudiger om aankopen in het buitenland (ook online) te doen met een creditcard. Toch wordt er nog niet bij iedere bank een creditcard aangeboden of worden er hoge kosten aan verbonden. 

Rood staan 

In het rood staan betekend dat het werkkapitaal negatief is en in de min staat op de banksaldo. Met name bij het opstarten van een bedrijf kan dit voorkomen. Toch zijn veel banken die het niet toelaten dat een bedrijf in het rood kunnen staan. Mocht het toch belangrijk voor u zijn, hou daar dan rekening mee. Er zijn namelijk banken die het wel toelaten (waarschijnlijk wel met een hoge rentepercentage).

Zakelijk krediet

Om een bedrijf te laten groeien is er soms een externe financiering voor nodig. Dan is het handig als de bank een zakelijke lening kan aanbieden. Een zakelijke lening kan alleen afgesloten worden op het moment dat u daar ook een zakelijke rekening hebt geopend. 

Boekhoudkoppeling

Het is voor een bedrijf zeer ideaal als alle banktransacties direct automatisch gekoppeld worden met een boekhoudprogramma. Het toevoegen van een boekhoudkoppeling moet wel mogelijk zijn in de zakelijke rekening. Het kost overigens veel tijd en bespaart ook op kosten.   

Internationale bankoverschrijving

Door de internationalisering ontstaan er steeds meer betalingen van en naar het buitenland plaats. Doorgaans zijn er externe online diensten waar dit eenvoudig gedaan kan worden. Mocht u nog van de oude stempel zijn, dan zijn er ook banken waarbij je gebruik kunt maken van ouderwetse bankoverschrijvingen. Het zorgt wel voor de nodige kosten, terwijl het online gratis kan. 

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Dit is geen financieel advies. Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze DeGiro Actie!
Toch nu direct starten met beleggen bij DEGIRO?