Zakelijke rekening VOF

Op het moment dat er een vof geopend wordt, dan zijn er meerdere vennoten eigenaar van het bedrijf. Dit kunnen er twee of meer zijn. Hierbij worden afspraken samengesteld over de inbreng van zaken zoals geld, arbeid en goederen, de samenwerking en de verhouding. Het openen van een zakelijke rekening is niet verplicht bij een vof, maar kan wel van hoge waarde zijn. Het heeft andere voorwaarden dan een bv of nv, omdat het bedrijf daar wel een rechtspersoon is. Dan is een zakelijke rekening zeker verplicht. 

De features van een zakelijke rekening voor een vof

Bij een vof zijn er meerdere verantwoordelijken waardoor diverse taken verdeeld kunnen worden. Zeer ideaal, maar toch is het handig om een gezamenlijke rekening te hebben. Hierdoor zijn de vennoten minder afhankelijk van elkaar en ontstaan er een aantal belangrijke features. 

#1 Privé en zakelijk gescheiden

Door een zakelijke rekening zijn administraties eenvoudiger te bekijken en worden ze gescheiden van uw eigen persoonlijke administratie. Hierdoor is het overzicht van financiën doorgaans een stuk duidelijker en overzichtelijker. Er worden alleen cijfers getoond die ook daadwerkelijk zijn gemaakt door het bedrijf en zo hoeft u niet de privé transacties te scheiden. Iedere vennoot heeft direct inzicht op alle rekeningen en zo zou eventuele fraude ook minder snel voorkomen. 

#2 Boekhoudprogramma

Op het moment dat er een zakelijke rekening geopend word, kan er een boekhoudpakket aan gesloten worden. Hierdoor worden alle transacties automatisch verwerkt in een programma. Hierdoor hoeft de boekhouder niet alles handmatig in te voeren en dat scheelt tijd en geld. 
Het is normaliter ook een eis dat het bedrijf een zakelijke rekening heeft, vanuit het standpunt van de boekhouder. 

#3 Administratie

Ieder bedrijf moet de administratie van de laatste 7 jaar klaar hebben liggen op het moment dat de Belastingdienst daar naar vraagt. Dit geldt niet voor een privé rekening. Een zakelijke rekening zorgt ervoor dat dit eenvoudiger bij te houden is en dan weet u zeker dat er geen administraties verloren gaan. 

#4 Zakelijk imago

Evenals een zakelijk email adres oogt een zakelijk rekeningnummer een stuk professioneler op de factuur. Doorgaans wordt het gezien als een stuk professioneler en dat de vennoten onderling serieus en betrouwbaar zijn. Hierdoor ontvangt het bedrijf ook inkomen op de bedrijfsnaam en niet op een eigen naam. Er worden ook zakelijke producten aangeboden die handig zijn om te hebben als bedrijf zijnde, als een zakelijke creditcard of andere features die de bank aanbieden. Dit geldt hetzelfde voor financieringen, zakelijke verzekeringen of ondernemersevenementen. 

#5 Zakelijke spaarrekening

Het is mogelijk om als onderneming geld te sparen via een spaarrekening. Dit is bijvoorbeeld praktisch voor de inkomstenbelasting en de btw. Een zakelijke rekening wordt gekoppeld aan de zakelijke betaalrekening. 

#6 Kosten zakelijke rekening

Doorgaans worden de kosten verrekend via het bedrijf en zullen de kosten in korte tijden terugverdiend raken. Let wel op bij de kosten dat u deze vergelijkt met diverse banken. Het vergelijken is zeer eenvoudig om vervolgens de perfecte bank te vinden voor u en uw partners. 

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Dit is geen financieel advies. Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze DeGiro Actie!
Toch nu direct starten met beleggen bij DEGIRO?