Bankrekening voor verenigingen

Er zijn veel redenen waarom mensen ervoor kunnen kiezen om een vereniging op te richten. Misschien voelen ze zich gepassioneerd over een bepaald onderwerp en willen ze zich verenigen met anderen die hun mening delen. Of misschien zijn ze op zoek naar een manier om meer verschil te maken in hun gemeenschap. Wat de reden ook is, één ding is zeker: verenigingen bieden leden de mogelijkheid om samen te komen en dingen te laten gebeuren. Maar voordat u een vereniging kunt starten, moet er wel een speciale bankrekening voor openen. Deze rekening zal dienen als thuisbasis voor alle financiële transacties van uw vereniging en het is belangrijk om de juiste te kiezen. 

Dus waar moet u op letten bij het openen van een rekening voor uw vereniging?

Het openen van een speciale rekening

Op het moment dat u gaat kijken naar een rekening voor de vereniging, dan zullen er pakketten aanwezig zijn, waarbij een bankpas, internet bankieren en een mobiele app zit. Dan is het ook nog mogelijk om uitgebreide pakketten te selecteren, waarbij er gekozen kan worden voor een spaarrekening, incasso’s, stortingen en acceptgiro’s. Iedere uitbreiding heeft zijn eigen kosten. 

Hier zijn vier belangrijke factoren bij het selecteren van een zakelijke rekening:

#1 Flexibiliteit

Als het gaat om het beheren van de financiën van uw vereniging, heeft u enige flexibiliteit nodig. Zoek naar een rekening die functies biedt zoals online bankieren en mobiel storten, zodat u gemakkelijk het geld van uw vereniging kunt bijhouden, waar u ook bent.

#2 Geen maandelijkse kosten

Veel banken vragen verenigingen een maandelijkse vergoeding voor hun rekening. Voorkom dit door te zoeken naar een account zonder maandelijkse kosten.

#3 Rente

Aangezien uw vereniging waarschijnlijk wat geld heeft gespaard, moet u ervoor zorgen dat ze rente verdient. Zoek naar een rekening die een concurrerende rente biedt.

#4 Toegang tot aanvullende diensten

Sommige banken bieden aanvullende diensten aan, zoals handelsdiensten en zakelijke leningen. Deze kunnen later nuttig zijn voor uw vereniging, dus het is de moeite waard om een account te overwegen die ze aanbiedt.

Waarom kiezen voor zo een rekening? 

Dit zijn speciale zakelijke rekeningen die niet direct ingesteld zijn op het maken van winst. Deze rekening wordt doorgaans gebruikt om donaties en contributies op te collecteren. Daarbij is het doen van betalingen via een zakelijke rekening eenvoudiger voor een vereniging. De vereniging moet overigens wel officieel geregistreerd staan om aan de eisen te voldoen van de bank. Heeft u een informele vereniging dan is de kans groot dat u niet in aanmerking komt voor een speciale rekening voor verenigingen.  Let ook op dat niet iedere bank een speciale rekening voor verenigingen aanbiedt. 
Het openen van een bankrekening voor uw vereniging is een belangrijke eerste stap om aan de slag te gaan. Door de tijd te nemen om het juiste account te vinden, maakt u uw vereniging vanaf het begin klaar voor succes.

Zoek de beste broker voor u!Vergelijk alle brokers Naar vergelijker
Disclaimer - Dit is geen financieel advies. Wij geven op deze website geen financieel advies, maar slechts handvaten om uw financiële beslissingen gemakkelijker zelf te kunnen maken.
Sluiten [x]
Tijdelijke aanbieding - Profiteer nu van deze DeGiro Actie!
Toch nu direct starten met beleggen bij DEGIRO?